IVY
IVY
IVY
IVY
Geweest

Muziektheater

IVY

& de rest

& de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige zang. Kom lachen, wegdromen en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY (voorheen De Meisjes met de Wijsjes). 

Meer over de voorstelling

We zitten de hele tijd in groepen. Overal. Op ons werk, op verjaardagen, in de supermarkt, in de maatschappij, in de wereld. Vergeten we door al dat ‘ge-wij’ niet een beetje onze ‘ik’? Terwijl die ‘ik’ juist zo belangrijk is. Juist met onze ‘beste ik’ doen we het meest voor het ‘grote ons’. Ofzo. Hoe doe je dat eigenlijk, onderdeel zijn van iets? En wat als je individuele belangen recht tegenover die van de groep staan?

Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY die het verhaal omlijst met prachtige vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Duncan Laurence en Stromae. 

IVY is beter bekend als De Meisjes met de Wijsjes.
“We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam.”

Waar de naam vandaan komt?
“Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek "I V" uit op z'n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij.

En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.”

"Met nummers van onder andere The Beatles, Coldplay en Stromae stappen de voormalig Meisjes met de wijsjes af van het Nederlandse repertoire" Theaterkrant
"Ze zingen zuiver, krachtig en in perfecte harmonie" Theaterkrant

Kies een taal