In Gods naam

Special

In Gods naam

Bastiaan Ragas e.a.

Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal.

di 19 maart
20:15 De Justus

Prijs: € 25,00

Externe verkoop

Meer over de voorstelling

Bastiaan, katholiek geboren, is enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met een predikant heeft hij zich verder verdiept in de context van deze oerverhalen. Veel van zijn generatiegenoten zijn onbekend met deze verhalen of hebben ze afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Bastiaan er echter van overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd.

In een avondvullende voorstelling gaat hij kris kras door de Bijbel en licht hier bekende en onbekende verhalen uit. De gekozen verhalen hebben voor hem allemaal op hun eigen manier iets te maken met de vraag: ‘Waar ben je bang voor?’

Bastiaan deelt hoe deze verhalen en deze vragen raken aan zijn eigen persoonlijke leven, door hierover te vertellen en dit te bezingen. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Op kunstige wijze verweeft hij zijn herkenbare persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de Evangeliën, zingt uit de Psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken.

Tegenspeler Yvonne van den Eerenbeemt neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept
Bastiaan en het publiek soms tot de orde: 'Dit staat er helemaal niet, ook al is het wel altijd zo uitgelegd'. Soms speelt de acteur God, een (stille) getuige of een figurant. Een multiinstrumentalist,
Martijn Beekers, geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis,
spirituals, Bach en Hazes aan elkaar.

LET OP: De kaartverkoop verloopt via de website van de Protestantse Kerk, klik hiervoor op de button 'Externe verkoop'. Koop kaarten nooit elders om oplichterij te voorkomen.

Kies een taal