Het Zuidelijk Toneel

Toneel

Het Zuidelijk Toneel

We Are The World, We Are The Brabant

Ben jij een echte Brabander? En hoe weet je dat eigenlijk? Samen met lokale amateurspelers uit Etten-Leur duiken de vaste acteurs van Het Zuidelijk Toneel in het Brabantse. We Are The World, We Are The Brabant presenteert een verrassend, geestig, veelzijdig en 100% incompleet portret van Brabant.

zo 16 februari
20:15 De Justus

Prijs: € 19,50

Bestel nu

Wat is Brabant?

Is het de gezelligheid, carnaval, natuur, Bossche bollen en worstenbroodjes? Of meer de gemoedelijkheid, ’t bourgondische, gewoon een lekker thuis? De acteurs kunnen niet wachten om dit te ontdekken. In hun zoektocht worden ze geholpen door amateurspelers uit Etten-Leur.

Via mythes, sterke verhalen, Brabantse tradities en bijzondere inwijdingsrituelen ontdekken ze Brabant. Het resultaat belooft een feestelijke theaterervaring te worden, waarin de acteurs van Het Zuidelijk én amateurspelers uit Etten-Leur, Brabant uiteenzetten. Maar wie is nu de hoofdrolspeler en wie is de figurant? Wat is echt en wat blijkt een mythe? Hoe succesvol was de integratie? Zeg eens, wie is hier nu de echte Brabander?

Over Het Zuidelijk Toneel
Het Zuidelijk Toneel is hét gezelschap van het zuiden, gevestigd in thuisstad Tilburg. Vanaf 2025 vaart het gezelschap een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijke artistiek directeur én een vast ensemble van zes opwindende spelers. Het gezelschap bespeelt de grote en kleine zalen van theaters en festivals, in heel Nederland en Vlaanderen. Met daarnaast elk jaar een Brabants project. 

Onze aanbevelingen voor jou

’t Hooge Nest

’t Hooge Nest

Solo Stories

wo 14 mei om 20:15
Lees meer
Annet

Annet

Bas Keijzer en Rosa Mee

zo 29 september om 15:00
Lees meer
Trompettist in Auschwitz

Trompettist in Auschwitz

Soy Kroon en Thomas Cammaert

do 24 april om 20:15
Lees meer

Kies een taal