Henk Poort
Geweest

Lichte muziek

Henk Poort

Singing with a Big Band

Fenomeen en alleskunner met een enorme staat van dienst Henk Poort brengt, samen met een 17-koppige bigband, een grote variatie aan songs ten gehore. Hij zingt het mooiste materiaal uit het American Songbook, van swing tot mooie luisterliedjes.

Meer over de voorstelling

Zingen met een echte bigband stond al decennia hoog op de bucketlist van Henk Poort. Een voorstelling met zijn eigen 17-koppige bigband, met stuk voor stuk topmuzikanten. In de originele bezetting waarmee Count Basie bekend werd: de ritmesectie bestaat uit piano, bas, drums, gitaar en de melodiesectie uit vijf saxen, vier trompetten en vier trombones.

Henk brengt een grote variatie aan songs. Van The Rat Pack tot aan Stevie Wonder en Lionel Richie. Dit gevarieerde programma is samengesteld door American Songbook-kenner Cor Franc die al tientallen bijzondere en succesvolle concerten en theaterproducties in dit genre heeft gebracht. 

 

Henk Poort is een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Hij is bekend van zijn rollen in diverse musicals, concerten en van tv. Begonnen als operazanger maakte hij furore in binnen- en buitenland, onder andere als één van De 3 Baritons, en had succes met zijn soloprogramma's waarbij hij een inkijkje gaf in zijn veelzijdige, muzikale leven. Hij was jurylid in het programma Aria en één van de sterren in Beste Zangers waarin hij Phantom of the Opera in duet zong met Floor Jansen.

Kies een taal