Geweest

Friday Night Blues

Jeroen Kant en Judith Renkema

Jeroen Kant, een eigenzinnige en grillige zanger / gitarist / liedjessmid, brengt samen met bassist Judith Renkema een zinderend zomerconcert. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. De laatste jaren richt hij zich weer op zijn oude liefde: de elektrische gitaar.

Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunstpareltjes tot aan stomende
bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen.

Begin 2020 verscheen zijn nieuwste album DIESEL opgenomen met zijn powertrio (bestaande uit bassiste Judith Renkema en drummer Jan Pohl). Niet gek veel later gooide de hele coronacrisis roet in het eten en werden alle geplande shows geannuleerd.

In kleine bezetting gaf hij samen met bassiste Judith Renkema een online concert zonder publiek. Dit opende nieuwe artistieke deuren en samen schrijven ze nu nieuwe nummers.

Jeroen geeft bij Nieuwe Nobelaer elektrische, akoestische gitaar- en ukelelelessen en op aanvraag workshops songwriting. Ook Judith is geen onbekende van Nieuwe Nobelaer als oud-docent basgitaar, zij is onlangs nog op toernee geweest met actrice/zangeres Marlijn Weerdenburg voor haar nieuwe album.

Voor deze voorstelling zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Kaarten zijn alleen online te bestellen.

Let op: uw toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar.

Lees hier meer over de belangrijkste maatregelen voor een veilig bezoek aan Nieuwe Nobelaer.