Esther Apituley presenteert

Muziek

Esther Apituley presenteert

Hoezo, Bach?! - met Noraly Beijer

Alle componisten zijn beïnvloed door de grootste componist ooit: Johann Sebastian Bach. In een eigenzinnige mix van musiceren en interviewen, wordt de toeschouwer geprikkeld om actief mee te denken. Want die Bach, kan dat nog?

do 27 maart
15:00 De LizZ

Prijs: € 23,00

Bestel nu

Over de voorstelling

Van de Matheus Passie tot een jazzballad, van filmmuziek tot hedendaagse componisten. Alle componisten zijn beïnvloed door Bach. Altvioliste Esther Apituley vertelt over haar passie voor Bach en hoe schitterend een noot kan klinken. Journalist Noraly Beijer lokt en daagt Esther uit om te vertellen waarom juist deze componist. Langzaam borrelen de irritaties op bij Esther en Noraly beseft dat ze beet heeft. De dialogen en muziek vliegen alle kanten op. Actuele onderwerpen worden niet geschuwd, maar Bach en de muziek overwinnen. 

Gitarist Marnix Dorrestein en basgitarist Xander Vrienten zijn beide groot bewonderaars van Bach. Vanuit hun eigenzinnige manier reflecteren ze op Bach en nemen Esther en Noraly daarin mee. 

Muziek is abstract, maar welke beelden komen naar boven als je ernaar luistert? Waar zit de onzichtbare laag in de muziek? Hoe belangrijk is die ene noot en waarom? Heeft de violiste altijd gelijk? Of weet de interviewer haar uiteindelijk te ontmaskeren?

Onze aanbevelingen voor jou

Iris Hond

Iris Hond

Dust Awakened By Dawn

za 5 oktober om 20:15
Lees meer
Luca Warmer

Luca Warmer

Oh my jazz

di 17 december om 15:00
Lees meer

Kies een taal