Ed Struijlaart
Geweest

Muziek

Ed Struijlaart

Gitaarmannen 2: Clapton Unplugged

Na het succes van Gitaarmannen, Ed Struijlaart’s eerste theatertour, is het tijd voor het langverwachte vervolg. In Gitaarmannen 2 brengt Ed een muzikale ode aan het album Unplugged van Eric Clapton. 

Meer over de voorstelling

Als tiener raakte Ed zijn interesse voor de gitaar kwijt. Bijna had hij deze liefde zelfs opgegeven. Totdat er een plaat uitkwam die alles veranderde: Eric Clapton - Unplugged. Het werd de meest legendarische MTV Unplugged sessie ooit waarvan het live-album 26 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Het is 30 jaar geleden dat Clapton deze legendarische sessie opnam voor 300 man publiek in Bray Studio’s, net buiten Londen. Het was toen de zuurstof die Ed’s gitaarvlam nodig had. Nadat Ed het iconische intro van Layla hoorde wist hij het zeker: “Ik ben een gitaarman.”
 

Samen met zijn geweldige liveband is het Ed's missie om het spel van Clapton zo dicht mogelijk te benaderen. Ook sprak Ed met Clapton's muzikanten, zij vertellen het verhaal achter de plaat zoals je dat nog niet eerder gehoord hebt! En lukt het Ed om Clapton zelf te spreken? 

Wat kan je verwachten?

Kies een taal