Geweest

Daan Boom

De Eerste

Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij ‘te veel’ wilde.

Meer over de voorstelling

Inmiddels heeft Boom ook al een hoop gedaan; Met zijn jeugdvrienden maakte hij het inmiddels klassieke televisieprogramma Streetlab, De Vijfde van Beethoven gedirigeerd voor een orkest van zestig man, bij de oud-president van de Hells Angels afgedongen op een reet-tattoo, een marathon gelopen (uiteraard zonder hiervoor te trainen) en Maarten van Rossem net niet aan het lachen gekregen. Hij heeft met Stijn van Vliet in 48 uur een roman geschreven die goed werd beoordeeld, hij trad op met zijn karaokeband in de Ziggo Dome, heeft zijn lippen opgespoten met driemaal de normale hoeveelheid, en vervolgens, mét die opgespoten lippen in The Passion gespeeld.

"Maar waarom zo veel, Daan Boom, waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen?"

Daan Boom: "Nou, denkbeeldige Zomergasten-interviewer, dat is een goede vraag. En hoe beter daar antwoord op te geven dan in de vorm van mijn allereerste one-man-show in het theater."

En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit het programma Streetlab kennen), dirigeren, verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

www.bostheaterproducties.nl