Couperus Culinair
Geweest

Special

Couperus Culinair

Let op! Geannuleerd

21-01-2021 - Vanwege de geldende covid-19 maatregelen is in overleg met de producent en artiest(en) helaas besloten om deze voorstelling te annuleren.Gasten die reeds kaarten gekocht hebben, ontvangen persoonlijk bericht en krijgen z.s.m. hun geld terug. Onze excuses voor het ongemak.

Na het grote succes van het Roald Dahldiner vorig seizoen, serveren we dit keer in de bibliotheek een driegangendiner met de favoriete gerechten van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.

Prijs inclusief 3 gangendiner en 3 consumpties.

Meer over de voorstelling

In zijn boeken wordt volop gegeten en gedronken. Van abrikozenbeignets tot pastei met macaroni, van sajoer gado-gado tot amandeltaart, van kardinaalswijn tot Vermouth Americano. Louis Couperus en zijn vrouw Elisabeth Baud hielden van lekker eten en drinken. Elisabeth hield zelfs een schriftje bij met hun favoriete recepten. Dat schriftje was de basis waarop José Buschman Couperus Culinair schreef, een kookboek met verrassende verhalen van Couperus verbonden met recepten uit de Franse, Indische en Italiaanse keuken.

Zo divers als de smaak van Couperus zijn ook de verhalen die tussen de gangen door verteld worden door Marjan Penterman en Frank Belt. Verhalen die je misschien nog kent, maar ook werk van Couperus dat je zal verrassen. Maurits Boreel zorgt met zijn vernieuwende, zelf gebouwde Protoon MIDI Viool, voor de eigenzinnige muzikale begeleiding.

Deze voorstelling is geboekt op de vrijdag voorafgaand aan de Kookboekenweek.

Let op: je toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar.
Lees hier meer over de belangrijkste maatregelen voor een veilig bezoek aan Nieuwe Nobelaer.

Kies een taal