Bourgondische Belgen
Bourgondische Belgen
Bourgondische Belgen
Bourgondische Belgen
Geweest

Cabaret

Bourgondische Belgen

De beste stand-up van Vlaamse bodem

Ze zijn terug! De Bourgondische Belgen! Met een nieuwe line-up én wat voor één. Jeroen Leenders, Vincent Voeten, Jeron Dewulf en Johnny Trash geven hun kijk op de wereld in een geweldige stand-up comedy show vol scherpe analyses, Belgische humor en zelfs een kleine dosis muziek. 

In 2024 komt er een nieuwe editie van De Bourgondische Belgen. Tussen april en juni 2024 touren Jeroen Leenders, Vincent Voeten, Jeron Dewulf en Johnny Trash langs de Nederlandse theaters. De vaste MC van alle shows is niemand minder dan Leon van der Zanden. Leon stopte in 2019 met het maken van solovoorstellingen. In 2024, dus 5 jaar later is Leon weer in de theaters te zien als vaste Master of Ceremonies van deze editie van De Bourgondische Belgen.

Meer over de voorstelling

Jeroen Leenders 
Mainstream media of bekende spelprogramma's zoekt hij niet vrijwillig op. Liever daagt deze man zichzelf uit in de onzichtbare onderbuik van comedyclubs in binnen- en buitenland. Dat je nog nooit van hem hoorde zou dus best wel eens kunnen.
 
Vincent Voeten 
Vincent staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. In 2022 won hij de prestigieuze Humos Comedy Cup en vanaf dit seizoen tourt Vincent langs de Vlaamse theaters met zijn debuutprogramma Smaad
 
Jeron Dewulf 
Jeroen is acteur en comedian van Chileense afkomst. Hij is vooral bekend van de TV-programma’s Foute vrienden en Advocaat van de Duivel
 
Johnny Trash 
Dit is een man van vele werelden. Deze goedmoedige cowboy van het Vlaamse lied bestormt de podia gewapend met zijn gitaar. Hij is bekend van Belgiums got talent waar hij een onvergetelijke indruk maakte met zijn komische nummers.  

Kies een taal