Boekpresentatie Petra van de Laar
Geweest

Bibliotheek

Boekpresentatie Petra van de Laar

Ga op reis met Het Maanmeisje en de engeltjes

Petra van de Laar is schrijfster en schrijfcoach. Op 17 februari van 11:00 – 12:00 uur presenteert ze haar boeken Het Maanmeisje: je bent nooit alleen en Het verhaal van de engeltjes: Je mag altijd kiezen, in de huiskamer van ons cultuurhuis.

Meld je aan voor de presentatie via de knop hieronder.


Meer over de boekpresentatie en de schrijfster

‘Leven na de dood heeft me altijd gefascineerd,’ zegt Petra van de Laar, schrijfster van Het verhaal van de engeltjes en Het Maanmeisje.

De aanleiding om haar eerste boek te schrijven was dat zij na de dood van haar zoontje ontdekte dat we voor altijd verbonden blijven en dood niet betekent dat je er niet meer bent. 

Dat wilde zij iedereen laten weten. Zoals een lezeres zegt: “Zo een troostende andere kijk op “wat hierna komt’”, perspectief, hoop en een wondere wereld van mogelijkheden, dat bieden jouw boeken mij en mijn 2 meiden.”

De basis voor het boek is haar eigen verhaal en dat van haar zoontje Pelle natuurlijk, de oudste van de tweeling. Het grootste cadeau wat zij kreeg. Zij ontdekte dat ze niet alleen schreef. Zij deden dit samen. 

Nadat ze deze twee boeken zelf had uitgebracht en een mini-voorstelling gaf als boekpresentatie van Het verhaal van de engeltjes, kreeg zij de vraag: Kun je mij helpen met schrijven? Dat is wat zij nu doet. Petra is schrijfcoach en redactrice.

Zo hielp zij bijvoorbeeld Kelly Baremans uit Etten-Leur met “Knarfje strikt zijn veters”. Dit boek is te leen in de bibliotheek van De Nobelaer! Je kunt het boek ook bij Kelly kopen.

Wil je meer lezen over Petra, kijk dan op www.storyandsoul.nl. Hier vind je ook het filmpje van de engelenvoorstelling 😊 en wie weet zie je haar met haar grote engelenvleugels op 17 februari in De Nobelaer! Dan neem zij jou mee op reis door deze wonderlijke boekjes.

Het verhaal van de engeltjes – Je mag altijd kiezen.

Twee engeltjes spijbelen van de Hemel-school en vliegen naar de aarde omdat ze het daar zo fantastisch vinden. Als engeltjes dat doen, weten Leraar-engelen dat het tijd is. Ze mogen een papa en mama uit gaan kiezen en naar de klas die hen alles leert over leven op aarde. Een van de engeltjes maakt een bijzondere afspraak met zijn toekomstige mama. Zal hij zich eraan houden? Dan zal hij niet zo lang op aarde zijn. Of kiest hij er toch voor om te blijven?

Naast het verhaal vind je er ook bijzondere gebeurtenissen die tijdens Pelle zijn leven Petra als mama al duidelijk maakten: Er is meer tussen hemel en aarde.

Dit lieve boek met kleurige tekeningen geeft troost en verzacht verdriet wanneer iemand die je lief had is overleden, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Als extra heeft het zelfs een ingesproken luisterverhaal waar je via een magische code toegang toe krijgt en… je kunt je eigen beschermengel ontmoeten!

Het Maanmeisje – je bent nooit alleen.

Fiara snapt niet dat zij zich steeds alleen voelt, zelfs op haar feestelijke 11e verjaardag. Die nacht, met volle maan, verschijnt er een jongen met sproetjes en een oude man met een grijze baard die haar uitnodigen mee te vliegen dwars door kleurrijke sterrenstelsels. Vol verbazing komt ze aan de andere kant van de maan terecht, waar een andere wereld voor haar opengaat. Als ze de volgende dag aan mama en oma haar verhaal vertelt, doet ze de ontdekking van haar leven. Oma is dolblij voor Fiara en mama vertelt wat er 11 jaar geleden gebeurde. Puzzelstukjes vallen op hun plek.

Als je voelt dat je niet begrepen wordt door de rest, je voelt je anders, en je hebt geen idee waarom, dan zou dit boek je wel eens het antwoord kunnen geven. Dat is wat Petra van een aantal kinderen en hun ouders heeft gehoord. Ineens snapten ze het. Zeker wanneer je een alleengeboren tweeling bent, al weet je dat zelf niet. Trouwens, er zijn ook kinderen die hebben verteld dat ze niet meer bang zijn voor de dood door dit boekje. Wat wil je nog meer!

Ook dit boek heeft een door Petra ingesproken luisterboek en hier maak je zelfs je eigen magische maanreis met je koptelefoon op.

Kies een taal