Blind

Toneel

Blind

Matzer Theaterproducties

In Blind botsen twee wereldbeelden in een van oorsprong sterke familieband. Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Is er een mogelijkheid om elkaar te naderen zonder dat je het met elkaar eens hoeft te worden?

do 26 oktober
20:30 De LizZ

Prijs: € 20,50

Bestel nu

Meer over de voorstelling

Een vader en een dochter leven al jaren met elkaar in onmin.
Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een beveiligde enclave waar de elite zich heeft teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving. Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven. Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteit denken. In alles staan ze lijnrecht tegenover elkaar. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. Maar als vader blind wordt heeft hij plots zijn dochter nodig. Is er een mogelijkheid om elkaar te naderen zonder dat je het met elkaar eens hoeft te worden? 
 
Blind is het regiedebuut van de gelauwerde schrijver Lot Vekemans. In Blind schetst ze een afgesloten universum die metafoor is voor heel veel omheinde plekken op de wereld. Plekken waar sommigen mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten?
De voorstelling wordt gespeeld door José Kuijpers en Helmert Woudenberg.

Onze aanbevelingen voor jou

Teun Toebes

Teun Toebes

VerpleegTHUIS

wo 22 november om 20:15
Lees meer
Zenuwslopend

Zenuwslopend

Theatergroep Oostvogels

do 25 april om 20:15
Lees meer
Compagnie 21 van Tiuri

Compagnie 21 van Tiuri

Free birds fly

zo 26 mei om 15:00
Lees meer