Geweest

Björn van der Doelen

Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd

Van der Doelen (oud voetballer van PSV) is een sterk karakter op het podium, in staat om te luisteren, te vertellen en te boeien.

Meer over de voorstelling

Eind 2018 verscheen zijn vijfde studio-album Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd waarop hij volgens ouderwets katholiek gebruik te biecht gaat. De zeven hoofdzonden ijdelheid, hebzucht, afgunst, lust, gulzigheid, wraak en die eeuwige gemakzucht passeren allen de revue.

Een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends bezopen thuiskwam, alle kroegen al lang dicht.

Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn geweest. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Björn houdt zijn publiek een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een beetje ongemakkelijke, maar bovenal goudeerlijke verhalen. Hij noemt zichzelf, met een knipoog, de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht.

"Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat" Willem Jongeneelen, OOR
"Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfect plaatje op de proppen te komen" Indebanvan.nl
"Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre" 8Weekly