Poppodium presenteert: Anneke van Giersbergen
Poppodium presenteert: Anneke van Giersbergen
Poppodium presenteert: Anneke van Giersbergen
Poppodium presenteert: Anneke van Giersbergen
Geweest

Lichte muziek

Poppodium presenteert: Anneke van Giersbergen

zingt Kate Bush

Met een zowel krachtige als kwetsbare stem brengt Anneke van Giersbergen een prachtige ode aan Kate Bush. 

Meer over deze voorstelling

"Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen", twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en draaide ze het album Hounds of Love grijs. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt.

Ze brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

Anneke van Giersbergen werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. 2019 stond in het teken van Anneke’s 25-jarig artiestenjubileum. In dat jaar werd Anneke bovendien onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland.
Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest en maakte ze in het najaar indruk bij het populaire televisieprogramma Beste Zangers.

"...het optreden van Van Giersbergen biedt het beste van twee werelden. Lekker naar de songs van Kate Bush luisteren, maar ook verrast worden door de twist die de Brabantse aanbracht. Anneke van Giersbergen zingt soms mooier dan Kate Bush zelf."
Trouw

Kies een taal