Alma Quartet
Alma Quartet
Geweest

Klassieke muziek

Alma Quartet

Bartók, Barber en Brahms

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

Het bekroonde Alma Quartet is een spannend strijkkwartet uit Amsterdam. Alma Quartet werd opgericht in 2014 en verwierf al snel een reputatie als een van de meest opwindende ensembles van Nederland.

Meer over dit concert

Het debuutalbum van het Alma Quartet Schulhoff Complete String Quartets werd internationaal geprezen. The Gramophone beweerde "deze set schiet rechtstreeks naar de top" en bewonderde het kwartet ook omdat het "in staat was tot het meest verleidelijke spel." Het kwartet staat bekend om hun "collectieve antenne voor verfijnde timbres" (Volkskrant) en om hun "zorgvuldig gesmede eenheid" (Telegraaf). Luister Magazine verklaarde: "Alma Quartet speelt met de gewenste levendigheid, grote ritmische precisie en uitzonderlijk geluid."

Het kwartet staat bekend om hun “collectieve antenne voor verfijnde timbres” (Volkskrant) en om hun “zorgvuldig gesmede eenheid” (Telegraaf).

Programma
Bartók – Strijkkwartet nr.4
Barber – Strijkkwartet nr.1 op.11, deel 2 Adagio
Brahms – Strijkkwartet nr. 1 op.51 nr.1 in c klein
 

Dit kapelconcert duurt ongeveer 60 minuten en heeft geen pauze. Een drankje na afloop is bij de prijs inbegrepen.

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Voor een compleet weekend weg kan je een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk of Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.