Geweest

Aaf Brandt Corstius

Welkom bij mijn zielige jeugd

03-11-2020 - Let op! In verband met de nieuwe maatregelen rondom het covid-19 virus kan deze voorstelling helaas niet door gaan. Bezoekers ontvangen binnen twee weken bericht of de voorstelling verplaatst wordt. Indien deze niet ingehaald kan worden, dan ontvang je z.s.m. je aankoopbedrag retour.

Toen ze zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waarbij columnist en schrijver Aaf Brandt Corstius (o.a. De Volkskrant, Flow, JAN) je welkom heet.

Meer over de voorstelling

In tegenstelling tot eerder vermeld in NN Magazine, zal deze voorstelling op 13 november plaatsvinden i.p.v. 16 oktober.

Je loopt de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijkt de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Je kijkt jarentachtig-tv met haar en ziet de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden zoals Annie, de kinderen Von Trapp en E.T. (niet echt een wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd). Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver? Of was Aaf toch liever altijd in dat grote, krakende huis in Overveen gebleven met een liefdevolle moeder? Een mooie vrouw die kookte, feesten gaf, moeiteloos dertig engelenpakjes naaide voor het kersttoneel en haar kinderen elke avond in zachte pyjama’s van Petit Bateau stak?

Aaf Brandt Corstius is columnist en schrijver. Ze heeft een column in De Volkskrant, en ze schrijft er de sterrenrubriek. Ook maakt ze columns voor Margriet, Flow en JAN. Daarnaast schrijft zij boeken – haar meest recente is Eindelijk 40. Voor theatergezelschap mugmetdegoudentand schreef ze vier toneelstukken: Fifty-Fifty, Een flinke linkse vrouw, Buik en Margreet heeft de groep verlaten.

www.aafbc.nl

Let op: je toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar.
Lees hier meer over de belangrijkste maatregelen voor een veilig bezoek aan Nieuwe Nobelaer.