Poppodium Presenteert: 1984 - A Simple Minds Tribute
Geweest

Lichte muziek

Poppodium Presenteert: 1984 - A Simple Minds Tribute

Staconcert

STACONCERT - De mannen van 1984 – Dutch Simple Minds Tribute treden eindelijk weer op in hun eigen Etten-Leur!

Het is alweer 5 jaar geleden dat de band hun 12,5 jarige jubileum vierde in het oude pand, wat vliegt de tijd. Talloze optredens in binnen- en buitenland verder, is de komst van een prachtig nieuw cultuurhuis een mooie gelegenheid om weer voor het eigen publiek het beste van Simple Minds ten gehore te brengen.

MÉT SPETTERENDE AFTERPARTY!

Let op: je toegangsbewijs is exclusief consumpties. Deze zijn tegen pinbetaling verkrijgbaar aan de bar in de zaal De Justus.

Meer over de voorstelling

Zanger Eugene (“De Zwartjannen”) Hoppenbrouwers kruipt vol overgave in de huid van de beweeglijke Jim Kerr.
Gitarist Peter Vergouwen speelt ragfijn de riffjes die Charlie Burchill nog steeds uit zijn Gibson Les Paul laat komen. 
Maurice Mannesse pompt de karakteristiek actieve baslijnen van Derek Forbes door de speakers. 
Bas van Iersel oefent net zoveel kracht uit op zijn drumstel als Mel Gaynor dat in zijn hoogtijdagen deed. 
En Andras Incze reproduceert met veel authenticiteit de zwevende synthesizerpartijen die Mick MacNeil pionierde in de jaren ’80.

Voor wie Simple Minds niet direct een belletje doet rinkelen: echt iedereen kan hun grootste hit Don’t You (Forget About Me) woordelijk meezingen, al is het maar dat overbekende “La la la la”. 

De Schotse band, die met name in de jaren 80 tot grote hoogten wist te stijgen, is anno nu nog steeds stevig vertegenwoordigd in de jaarlijkse hitlijsten, met tijdloze nummers als Alive & Kicking, Waterfront, Someone Somewhere (In Summertime) en het meeslepende protestlied Belfast Child.

Kom dit lokale feestje vooral meevieren en laat je door de bloedfanatieke heren deze avond terug voeren naar de jaren ’80!

Kies een taal