4694

Kinderboekenweek

Tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweek in oktober vieren we tien dagen lang feest in het thema van het Nederlandse kinderboek! En een feestje kan niet gevierd worden zonder een heleboel toffe activiteiten. Op scholen, in bibliotheken of in boekhandels: door het hele land wordt er aandacht besteed aan de nationale Kinderboekenweek. Ook staat tijdens deze week ieder jaar een ander thema centraal. In 2023 is het thema 'Bij mij thuis'. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. De deur van De Nobelaer staat in ieder geval wagenwijd voor je open. Om de Kinderboekenweek ieder jaar weer een groot succes te maken wordt door Kinderen-voor-Kinderen een themanummer voor de Kinderboekenweek uitgebracht. Zo is het feestje helemaal compleet!

Programma Kinderboekenweek

Workshops, voorlezen en voorstellingen. Ook bij De Nobelaer hebben we ieder jaar een bomvol programma vol leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek. We starten de themaweek traditiegetrouw op woensdag met een grote opening waar iedereen welkom is. In de rest van de week organiseren we bij De Nobelaer toffe activiteiten zodat we samen optimaal genieten van de Kinderboekenweek. 
Zo is er een voorstelling speciaal voor de Kinderboekenweek.

In de rest van het land valt er ook genoeg te vieren. Aan de vooravond van de Kinderboekenweek wordt de winnaar van de Gouden Griffel en Gouden Penseel bekend gemaakt. En tijdens de officiële opening worden de auteur, de illustrator en de dichter van de Kinderboekenweek evenals de winnaars van de Kinderjury in het zonnetje gezet.

Kinderboekenweekgeschenk

Er is tijdens de Kinderboekenweek genoeg te beleven voor jong en oud. Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt jaarlijks het Kinderboekenweekgeschenk met bijpassende illustraties uitgebracht, dit jaar is dat Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. En voor de kleinsten onder ons is er het Prentenboek van de Kinderboekenweek, de titel van dit jaar is Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg. Zo wordt iedereen gestimuleerd om lekker te gaan lezen. En nog leuker nieuws, je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk gewoon cadeau! Het enige wat je hoeft te doen is voor €13,50 aan kinderboeken te kopen bij de boekhandel. Maar met zoveel prachtige en leuke boeken is de keuze reuze. De boeken voor de Kinderboekenweek en nog veel meer in het bijbehorende thema zijn te vinden in onze bibliotheek

Kies een taal