Vernissage Expositie Beeldende kunst
Geweest

Kunsteducatie

Vernissage Expositie Beeldende kunst

Zaterdag 20 april om 14:00 uur wordt een nieuwe expositie geopend van drie beeldende kunstenaars uit Etten-Leur: Patricia Soethout, Serpil Kalak en Loes Bogers. De expositie is samengesteld door de werkgroep 'Beeldende kunst in De Nobelaer'. Voorzitter Paul Vermeulen introduceert de exposanten waarna Yves de Boer de expositie zal openen.

Over de expositie

Patricia Soethout haar grote passie is tekenen naar levend model, haar tekeningen zijn een inspiratie voor haar schilderijen. De abstracte schilderijen zijn kleurrijk en fantasievol. In Patricia’s tekeningen is een verschuiving te zien van strakke, rake lijnen naar een vrijere lijnvoering en verandering in kleurgebruik.

Voor Serpil Kalak was schilderen en tekenen al van jongs af aan een vanzelfsprekend deel van haar identiteit. Ze versierde haar schoolschriften en verslond stripboeken. Op haar opleiding in Hoogstraten ontdekte ze haar voorliefde voor grafiek en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Haar werk weerspiegelt persoonlijk verhaal en herinneringen.

Loes Bogers begon haar creatieve reis bij de textieldrukkerij als een bron van oneindige inspiratie. Elk stuk materiaal dat ze gebruikt vindt daar zijn oorsprong. Van levendige kleuren van gestapelde kleding tot de papieren vormen die ontstaan uit textiel. Haar liefde voor uitbundige kleuren is  gevoed door haar tijd in de Caraïben.  

De expositie is gedurende de openingstijden van De Nobelaer te zien tot 30 mei. Op alle zaterdagmiddagen is een van de kunstenaars plus een lid van de werkgroep aanwezig om meer informatie te geven over de tentoongestelde werken.

Kies een taal