Geweest

Kapelconcert Erasmus Trio

Een strakke drie-eenheid met een indrukwekkend gevoel voor melodie en nuance.

Voor deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig, waarbij de 1,5 meter afstand in de zaal los gelaten wordt. Meer info.

 

Kapelconcert Bovendonk Hoeven
Het Erasmus Trio, pianist Thomas Herrmann, violiste Vera Laporeva en celliste  Xiaojia  Xu (SjawDja Sju) geniet internationale bekendheid. Het publiek en de pers zijn unaniem lovend over dit bijzondere ensemble.

Meer over de voorstelling

Het Erasmus Trio Amsterdam is opgericht door de pianist Thomas Herrmann en geniet ondertussen internationale bekendheid. Het trio was te gast in de gerenommeerde zalen van Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zuid-Afrika. In 2007 maakte het ensemble als eerste Nederlandse pianotrio een tournee naar China. 

Kenmerkend  voor  het  trio  zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire. De leden van het ensemble zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble verscheidene speciaal voor het Erasmus Trio geschreven composities op het repertoire staan. 

Vera Laporeva bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer C.A. Testore uit 1751. Xiaojia Xu bespeelt een Amsterdamse cello uit 1720, toegeschreven aan P. Rombouts.

Programma

C. Debussy (1862- 1918): Pianotrio in G
I Andantino con moto allegro
II Scherzo: Moderato con allegro
III Andante espressivo
IV Finale: Appassionato

C. Saint-Saens (1835 – 1921): Pianotrio Nr.1 F-groot, op.18
I Allegro vivace
II Andante
III Scherzo: Presto
IV Allegro

Let op! Je kunt deze voorstelling alleen bezoeken met Coronatoegangsbewijs. Er hoeft in de zaal geen afstand gehouden te worden. Vergeet bij jouw bezoek tevens je legitimatiebewijs niet. Meer info.

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Maak er een compleet uitstapje van en geniet voor het concert van een 3-gangen concertmenu bij Brasserie Bovendonk. Telefonisch reserveren kan via 0165 50 75 50.
Voor een compleet weekend weg kan je een overnachting boeken bij Hotel Bovendonk of Hotel de Reiskoffer of bij een Bed&Breakfast in Halderberge.

Onze aanbevelingen voor jou

Ella van Poucke & Caspar Vos

Romantische klassiekers voor cello en piano

zo 27 maart om 15:00
Lees meer

Pianiste Anna Federova

Kapelconcert Bovendonk Hoeven

zo 6 februari om 15:00
Lees meer