Geweest

De Notenkraker

Charkov City Opera & Ballet

De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering die de harten van jong en oud weet te veroveren. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende core de ballet en het decor maken dit prachtige ballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

Meer over de voorstelling

De Notenkraker vertelt het verhaal van het meisje Clara en de betoverende notenkrakerpop. Op kerstavond krijgt zij een notenkrakerpop cadeau. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins om in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Na een uitverkochte zaal vorig seizoen met Het Zwanenmeer keert het Charkov City Opera & Ballet terug naar Nieuwe Nobelaer.

De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, live uitgevoerd door een groot orkest, de dromerige dansen, de prachtige kostuums en een mooie verhaallijn maken De Notenkraker tot een magisch kerstsprookje voor de hele familie.