Online leren, oefenen en zoeken

Ontdek per leeftijdscategorie (0-6 jaar, 6-12 jaar, 12-18 jaar en volwassenen) onze handige online bronnen, activiteiten én cursussen. 

4624

Boekstart

Wist je dat je je baby al in aanraking kunt laten komen met boekjes? De Bibliotheek helpt je hier graag bij door je kennis te laten maken met BoekStart.

Lees meer

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Lees meer

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

Lees meer
4625

Jeugdbibliotheek

Op deze website vindt je alles wat de bieb te bieden heeft rondom Lezen en Weten. 

Lees meer

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool.

Lees meer

Werkstuk & Spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Hier vind je een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer.

Lees meer

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Over die vragen gaat mediawijsheid.

Lees meer

Yoleo

Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk! Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen lijkt het een beetje op karaoke. 

Lees meer

De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen van 6 t/m 12 jaar over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat één op de drie kinderen het boek wil gaan lezen.

Lees meer
4626

Jeugdbibliotheek

Op deze website vindt je alles wat de bieb te bieden heeft rondom Lezen en Weten. 

Lees meer

Oefenen theorie-examen

Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Op Theorie.nl bereid je je gratis én goed voor als je lid bent van de bibliotheek.

Lees meer

LEES app

De LEES-app wordt gelanceerd als pilot en is gedurende 1 jaar actief tot september 2024. Doelgroep vmbo-leerlingen en mbo- studenten. Gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken. 

Lees meer

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat bij je past. Neem voor meer info een kijkje op deze pagina.

Lees meer

Uittrekselbank

Bij de uittrekselbank van NBD Biblion vind je meer dan 2.700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten.

Lees meer

Literom

Bij Literom vind je een compleet overzicht van auteurs, artikelen en recensies.

Lees meer
4627

Online bibliotheek

Bij de online bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt.

Lees meer

Muziekweb

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 6 miljoen nummers. Thuis kun je fragmenten van 30 seceonden luisteren, in de bibliotheek beluister je alles volledig.

Lees meer

Online cursussen

Jezelf je leven lang ontwikkelen kan bij De Nobelaer Bibliotheek. Ontdek het ruime aanbod gratis online cursussen i.s.m. Good Habitz & Soofos.

Lees meer

Oefenen

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Lees meer

Seniorweb

Oefen digitale vaardigheden met de online cursussen van SeniorWeb. Leer in je eigen tempo, waar en wanneer het je schikt. 

Lees meer

DigiHulplijn

Lukt het niet online? Getrainde vrijwilligers van de DigiHulplijn helpen je op weg met al je digi-vragen over je computer, laptop, mobiel én tablet. 

Lees meer

JobOn

JobOn (voorheen DeBroekriem) is opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar werkzoekenden samen komen.

Lees meer

De Levende Sollicitatiegids

De Levende Sollicitatiegids brengt de wereld van werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar door middel van o.a. e-learning, online en fysieke bijeenkomsten.

Lees meer

Springer / BSL

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

Lees meer

Het Geheugen

Het Geheugen is een beeldbank met schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches en krantenknipsels uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken.

Lees meer

DBNL

DBNL is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.

 

 

Lees meer

Uittrekselbank

De Uittrekselbank van NBD Biblion bevat uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse (jeugd)literatuur. 

Lees meer

Literom

NBD Biblion LiteRom biedt een compleet overzicht van auteurs, artikelen en recensies m.b.t. Nederlandse literatuur 
(Jeugd- en WereldLiteRom is niet landelijk ingekocht) 

 

Lees meer

Worldcat

WorldCat Discovery kan gebruikt worden om wetenschappelijke boeken te lenen van universiteiten, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Gebruik je lidmaatschap van de bibliotheek om titels aan te vragen.

Lees meer

De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl/AD Online) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Vanaf 2019 is de podcast een productie van De Grote Vriendelijke Stichting.

Lees meer

BOOM

BOOM uitgevers heeft een speciaal programma samengesteld voor anderstaligen die graag de Nederlandse Taal willen leren. 

Lees meer

De Slimme Nieuwslezer

Dagelijks krijgt men de krant aangeboden van verschillende bronnen. Op deze manier verbeteren zij hun Nederlandse Taal.

Lees meer

SkillsTown

Online opleider SkillsTown biedt een scala aan modules waarmee mensen hun vaardigheden kunnen vergroten - en daarmee hun kans op werk. Het gaat zowel om functionele als persoonlijke vaardigheden.

Lees meer

Digisterker

Maak tijdens Digisterker in vier lessen kennis met de basisbeginselen van werken met de e-overheid. 

Lees meer

Kies een taal