Databanken & Websites

Databanken & Websites

Online Bibliotheek

Heb je een abonnement bij die bieb? Dan mag je gratis e-books en luisterboeken lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

Lees meer

Online Cursussen

Jezelf je leven lang ontwikkelen kan bij De Nobelaer Bibliotheek. Ontdek het ruime aanbod gratis online cursussen i.s.m. Good Habtiz & Soofos.

Lees meer

Passend Lezen

Met Passend Lezen kunnen bibliotheekleden met een leesbeperking op de computer gesproken boeken beluisteren.

Lees meer

Oefenen Theorie-examen

Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Op Theorie.nl bereid je je gratis én goed voor als je lid bent van de bibliotheek.

Lees meer

Eregalerij

De eregalerij bevat een selectie van meesterwerken uit 1.000 jaar Nederlandstalige literatuur. 

Lees meer

Digitale Etalages

Dé themawebsites van bibliotheken met een unieke (boeken)collectie.

Lees meer

Uitrekselbank

Bij de uittrekselbank van NBD Biblion vind je meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten.

Lees meer
589

Jeugdbibliotheek

Deze website van de Koninklijke Bibliotheek is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 0-18 jaar. Je vindt er alles wat de bieb te bieden heeft rondom Lezen en Weten.  

Lees meer

Yoleo

Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk! Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen lijkt het een beetje op karaoke. 

Lees meer

Lezen voor de Lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat bij je past. Neem voor meer info een kijkje op deze pagina.

Lees meer

Uittrekselbank Jeugd

Recensies over jeugdliteratuur en schrijvers. Nederlandstalige en vertaalde jeugdliteratuur vanaf 1900 tot heden.

Lees meer

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool.

Lees meer

Bereslim

Digitale prentenboeken met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

Lees meer

De Voorleeshoek

In De Voorleeshoek vind je honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie en elk thema een leuk boek.

Lees meer
586

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Lees meer

Digicursussen

De Nobelaer Bibliotheek biedt een aantal digicursussen aan om online beter je weg te leren kennen. De digicursussen zijn gratis.

Lees meer

JobOn

JobOn (voorheen DeBroekriem) is opgericht door drie werkloze twintigers die elkaar vonden tijdens de zoektocht naar een baan. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een landelijke beweging waar werkzoekenden samen komen.

Lees meer

De Levende Sollicitatiegids

De Levende Sollicitatiegids brengt de wereld van werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar door middel van o.a. e-learning, online en fysieke bijeenkomsten.

Lees meer

DigiHulplijn

Lukt het niet online? Getrainde vrijwilligers van de DigiHulplijn helpen je op weg met al je digi-vragen over je computer, laptop, mobiel én tablet. 

Lees meer

SeniorWeb

Oefen digitale vaardigheden met de online cursussen van SeniorWeb. Leer in je eigen tempo, waar en wanneer het je schikt. 

Lees meer
1570

LiteRom

Bij LiteRom vind je een compleet overzicht van auteurs, artikelen en recensies.

Lees meer

Het Geheugen

Het Geheugen is een beeldbank met schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches en krantenknipsels uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken.

Lees meer

Muziekweb

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. In de catalogus vind je ruim 6 miljoen nummers. Thuis kun je fragmenten van 30 seceonden luisteren, in de bibliotheek beluister je alles volledig.

Lees meer

Filmbieb

Vind je favoriete films en serie en leen ze via de lokale bibliotheek.

Lees meer

Delpher

Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

Lees meer

Springer / BSL

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

Lees meer

DBNL

DBNL is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.

Lees meer

EBSCO

Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

Lees meer

Gale

Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

Lees meer

Worldcat

WorldCat Discovery kan gebruikt worden om wetenschappelijke boeken te lenen van universiteiten, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Gebruik je lidmaatschap van de bibliotheek om titels aan te vragen.

Lees meer

Proquest

Voornamelijk Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.

Lees meer