1827

Jeugdtheater bij De Nobelaer

Cultuurcentrum De Nobelaer biedt professionele theatervoorstellingen voor jeugd aan. Voor kinderen van 2 t/m 16 jaar voegen we ieder seizoen weer boeiende, vrolijke en ontroerende voorstellingen aan het theaterprogramma toe. Zin om een middag te lachen of liever met open mond naar een prachtige dansopvoering kijken: het kan allemaal! Rondom de voorstellingen worden er ook regelmatig extra’s georganiseerd, zoals een knutselactiviteit voorafgaand aan de jeugdvoorstelling of een leuke winactie. Ook is het mogelijk om met jeugdtheater zélf op het podium te schitteren tijdens de jaarlijkse leerlingenvoorstelling. De Nobelaer heeft namelijk een divers aanbod met Theaterklas-cursussen. Volop mogelijkheden dus voor theater voor jeugd bij De Nobelaer!

 

Theater voor jeugd is leuk en leerzaam!

Wist je dat jeugdtheater zorgt voor de prikkeling van de fantasie, inlevingsvermogen en creativiteit van kinderen en jongeren? Verhalen, personages en muziek van theatervoorstellingen stimuleren hen om op een andere manier naar zichzelf, een ander en de wereld om zich heen te kijken. Zo wordt hun persoonlijke ontwikkeling op een speelse wijze verrijkt. Tijdens jeugdvoorstellingen wordt een beroep gedaan op de fantasie, verwondering en verbeelding van een kind en leren ze ook (onbewust) hun emoties te uiten.

Elk theaterseizoen worden er bij De Nobelaer nieuwe jeugdvoorstellingen op het programma gezet. Check regelmatig de agenda waarin alle voorstellingen zijn te vinden. Houd het aanbod jeugdtheater in de gaten en meld je tevens aan voor de nieuwsbrief!

Theater voor jeugd is leuk en leerzaam!

Divers aanbod naast jeugdvoorstellingen 

De Nobelaer is meer dan alleen een theater: het voorziet in alle behoeften van cultuurliefhebbers. Naast het bezoeken van een jeugdvoorstelling is er nog veel meer te beleven in hét cultuurcentrum van Etten-Leur. Spellen en boeken lenen, beeldhouwen, dansen, musiceren, kunstwerken maken of een expositie bekijken, het is allemaal onder één dak mogelijk bij De Nobelaer. Bij ons staat toegankelijkheid hoog in het vaandel. Voor jong en oud is er van alles te doen, beleven en ervaren. We dagen je graag uit om het beste uit jezelf te halen. 

 

Theaterklas: zelf op het podium staan! 

Zelf op het toneel staan? De theaterklassen van De Nobelaer bieden elk kind de mogelijkheid om spelenderwijs kennis te maken met toneelspelen. Plezier staat hierbij altijd voorop!
Tijdens de cursus Theaterklas jeugd, voor groep 6, 7 en 8, wordt spelenderwijs kennis gemaakt met toneelspelen. De kinderen gaan aan de slag met kleine opdrachten en spelletjes, zoals de geleide fantasie, het uitbeelden van bekende sprookjes en na-apen. Dankzij de grote verbeeldingskracht van jonge kinderen is elke opdracht een uitdagende belevenis.

Kies een taal