2325

Hét jaarlijkse pop/rockfestival van Etten-Leur.

Popelucht is hét jaarlijkse gratis pop/rock openluchtfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste hele weekend van augustus. In 2024 gaat Popelucht los op zaterdag 24 augustus van 19.00 tot 24.00 uur en zondag 25 augustus van 13.30 tot 23.00 uur.

Het festival vindt plaats in het Oderkerkpark, in het centrum van Etten-Leur.

Festival line-up 2024

Festival line-up 2024

Meer over het festival

De line-up van het festival bestaat voornamelijk uit beginnende en regionale bands. Popelucht biedt een zeer gevarieerd programma waar alle muziekstijlen welkom zijn. Pop, rock, ska, punk, elektro, rockabilly, reggae, metal, grunge, hardrock, blues, singer songwriter... je kunt het allemaal tegenkomen op Popelucht. Naast cover- en tributebands bestaat de hoofdmoot uit bands met eigen werk.

Tijdens Popelucht zijn er drie podia. Mainstage en een kleiner, sfeervol Talentstage. Op het kleinere podium presenteren zich opkomende bands die nog net een maatje te klein zijn voor het grote werk, of die beter tot hun recht komen in een wat intiemere sfeer. Nieuw dit jaar is een samenwerking met De Kapel in het Park, waar een 3de podium geprogrammeerd staat met singer-songwriters.

Naast het entertainen van in totaal zo’n 3.500 tot 4.000 bezoekers heeft Popelucht de doelstelling om nieuwe bands onder de aandacht te brengen en ze een opstapje naar een mooie carrière te geven. Gratis toegang is daarom een belangrijk speerpunt van Popelucht. Met behulp van sponsoren blijft dit tot op de dag vandaag nog steeds mogelijk.

Popelucht valt onder De Nobelaer en wordt geheel georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Gedurende het jaar zijn 10 medewerkers bezig met de organisatie, tijdens het festival zijn zo’n 60 vrijwilligers actief.

Ga voor meer informatie naar www.popelucht.nl

Kies een taal