23 maart 2022

Q&A Charlotte Maas, docent tekenen & schilderen

Charlotte Maas is één van onze gepassioneerde docenten. Ze is te vinden bij onze beeldende kunstcursussen en mag zich met recht consulent beeldend noemen.

Wat is je rol binnen De Nobelaer?
Ik geef beeldende kunstcursussen bij De Nobelaer, maar collega’s weten mij ook te vinden als er ergens een creatieve of beeldende touch aan mag worden gegeven. Van decors, workshops en knutselpakketjes tot een levensgrote ‘N’ op de buitenmuur van ons oude pand en een grote lamp voor in ons nieuwe pand.

Q&A Charlotte Maas, docent tekenen & schilderen

Waarom is docent beeldende kunst de leukste baan die er is?
Bij De Nobelaer kan ik werken met alle leeftijdscategorieën. Ooit was mijn jongste cursist 4 jaar en mijn oudste 84 jaar, dat vond ik fantastisch!
Er zijn veel leerlingen die een grafische opleiding willen gaan volgen of zich willen aanmelden voor de Kunstacademie. Bij de Creatieve Werkplaats krijg je de kans om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Je hoeft niet te werken aan de opdracht die ik je geef, je bent vrij om te werken aan je eigen vraagstuk en ik zal je daarbij begeleiden. 

Waar kijk je het meest naar uit in het nieuwe pand?
De nieuwe locatie faciliteert kruisbestuiving op alle mogelijke manieren. Iedereen kan elkaar goed vinden en elkaar beïnvloeden. Je loopt vanuit het 2D-lokaal zo de bieb in om een boek over een kunstenaar te zoeken en je te laten inspireren. Je kunt gebruikmaken van alle aspecten van cultuur die Etten-Leur én het gebouw te bieden hebben. Stiekem kijk ik er ook echt naar uit om naar buiten te kunnen en lekker buiten te tekenen en te schilderen als het mooi weer is! 

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om een cursus beeldende kunst te volgen?
Ik geloof niet dat iemand niet creatief is. Je kunt wat minder onderlegd zijn op het kunstzinnige vlak, maar dat kun je oefenen. Het is juist leuk om ermee bezig te zijn en het te ontdekken. De cursussen zijn heel toegankelijk en je hebt de vrijheid om te testen of het iets is. Creativiteit zit in alles, hoe je je aankleedt, wat je kookt. Je moet het gewoon een beetje oefenen.

Kinderatelier

Kinderatelier

Dit atelier is speciaal voor kinderen van 6 - 12 jaar die zich naar hartenlust creatief willen uitleven.

Lees meer
Tekenen & Schilderen

Tekenen & Schilderen

De cursussen Tekenen en Schilderen vinden gelijktijdig plaats. Erg gevarieerd en daardoor elk leuk!

Lees meer
Creatieve werkplaats

Creatieve werkplaats

Perfect voor creatieve duizendpoten vanaf 12 jaar.

Lees meer

Kies een taal