Saxofoon

Muziek

Saxofoonles bij De Nobelaer

Of je nu geniet van blues, pop of juist klassieke muziek, de saxofoon voelt zich in alle muziekstijlen thuis. Met haar mooie ronde klank is de saxofoon geschikt als solo- en samenspelinstrument in bijvoorbeeld een harmonieorkest of band. Met saxofoonles ontwikkel je jouw muzikaliteit en leer je spelen op een manier zoals alleen jij dat kan!

  • Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Lesbeschrijving cursus saxofoon

In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan houding en toonvorming. Het aanleren van een correcte lip- en spierspanning is heel belangrijk om de rest van de muzikale carrière ontspannen en pijnvrij te spelen. Uiteraard staat plezier maken voorop. Er worden stukken gespeeld uit verschillende genres en er wordt gewerkt aan techniek, notenschrift en samenspel. Je kan zelf aangeven waar jouw muzikale voorkeur ligt en stukken aandragen die je graag wil spelen. Leerlingen die al ervaring hebben in een band of orkest kunnen binnen de lessen werken aan het te spelen repertoire.

Hello Music

Kennismaken met het instrument tijdens deze korte cursus.

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Nieuw! Muziek met een Staartje

5 proeflessen muziek voor € 25 voor iedereen t/m 12 jaar!

Lees meer

Lesmogelijkheden

Jonger dan 21

Hello music
€ 95,00

Inschrijven

Muziekles 20 min Jgd
€ 540,00

Inschrijven

Muziekles 25 min Jgd
€ 675,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 18
€ 405,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Jgd 36
€ 810,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Jgd
€ 150,00

Inschrijven

Overige

Proefles
€ 15,00

Inschrijven

21 en ouder

Muziekles 20 min Volw
€ 710,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 18
€ 498,00

Inschrijven

Muziekles 30 min Volw 36
€ 995,00

Inschrijven

Muziekstrippenkaart 6 x 30 min Volw
€ 190,00

Inschrijven

Onze docenten

Saxofoon leren spelen

De saxofoon is geen moeilijk instrument om te spelen. Hierdoor is het instrument geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en speel je al snel jouw favoriete nummers. De meest bespeelde saxofoons zijn de sopraan, alt, tenor en bariton. Als lesinstrument is de altsaxofoon het meest geschikt, vooral voor kinderen. Om onnodige aanschafkosten te voorkomen kun je bij De Nobelaer een saxofoon huren. In tegenstelling tot haar uiterlijk behoort de saxofoon, door het mondstuk, tot de houtblazers. De saxofoon is regelmatig te bewonderen als solo-instrument in de jazz- en popmuziek. Maar uiteraard is er veel meer mogelijk. Met de juiste technieken kun je bijvoorbeeld ook zachte melodieën spelen en de gevoelige snaar raken bij de luisteraar.

Saxofoonles voor volwassenen en kinderen

Je kunt bij De Nobelaer met een saxofoon terecht bij individuele muzieklessen, duolessen, ensembles, de korte cursus Hello Music en de muziekstrippenkaart.
De opstapcursus Hello Music is geschikt voor iedereen tot 21 jaar om in 6 lessen kennis te maken met het instrument. Na deze cursus kan jouw kind je gemakkelijk doorstromen en individueel les volgen of samen met een broertje, beste vriendin, of klasgenoot. Samen muziek maken is extra gezellig, dat weten ook de leden van onze ensembles Mimanski, Wereldbende en de Nobelaer Big Band, waar je met de saxofoon terecht kunt. Sluit je dus aan! Heb je een drukke baan en een volle sociale agenda, maar wil je in overleg met de docent 6 keer per jaar bijscholing volgen? Dan is de muziekstrippenkaart iets voor jou. Oftewel, De Nobelaer biedt voor iedereen dé perfecte cursus saxofoon.