Saxofoon

Muziek

Saxofoonles

Of je nu geniet van blues, pop of juist klassieke muziek, de saxofoon voelt zich in alle muziekstijlen thuis. Met haar mooie ronde klank is de saxofoon geschikt als solo- en samenspelinstrument in bijvoorbeeld een harmonieorkest of band. Met saxofoonles ontwikkel je jouw muzikaliteit en leer je spelen op een manier zoals alleen jij dat kan!

Lesmogelijkheden

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

Jonger dan 21

Saxofoon 20 min Hello Music
6 lessen € 110,00

Inschrijven

Saxofoon 20 min Jeugd
36 lessen € 621,00

Inschrijven

Saxofoon 20 min Proefles Jeugd
1 proefles € 16,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min 2-wekelijks Jeugd
18 lessen € 461,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min Jeugd
36 lessen € 922,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min Jeugd strippenkaart
6 lessen € 173,00

Inschrijven

21 en ouder

Saxofoon 20 min Proefles Volwassen
1 proefles € 20,00

Inschrijven

Saxofoon 20 min Volwassenen
36 lessen € 842,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min 2-wekelijks Volwassenen
18 lessen € 567,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min Volwassen strippenkaart
6 lessen € 246,00

Inschrijven

Saxofoon 30 min Volwassenen
36 lessen € 1.134,00

Inschrijven

Lesbeschrijving cursus saxofoon

In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan houding en toonvorming. Het aanleren van een correcte lip- en spierspanning is heel belangrijk om de rest van de muzikale carrière ontspannen en pijnvrij te spelen. Uiteraard staat plezier maken voorop. Er worden stukken gespeeld uit verschillende genres en er wordt gewerkt aan techniek, notenschrift en samenspel. Je kan zelf aangeven waar jouw muzikale voorkeur ligt en stukken aandragen die je graag wil spelen. Leerlingen die al ervaring hebben in een band of orkest kunnen binnen de lessen werken aan het te spelen repertoire.

Proefmenu muziek

Een verrukkelijk muzikaal menu wat je zelf kunt samenstellen! Van welke instrumenten wil jij proeven?

Lees meer

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer
3698
3696

Onze docenten

Saxofoon leren spelen

De saxofoon is geen moeilijk instrument om te spelen. Hierdoor is het instrument geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en speel je al snel jouw favoriete nummers. De meest bespeelde saxofoons zijn de sopraan, alt, tenor en bariton. Als lesinstrument is de altsaxofoon het meest geschikt, vooral voor kinderen. Om onnodige aanschafkosten te voorkomen kun je bij De Nobelaer een saxofoon huren. In tegenstelling tot haar uiterlijk behoort de saxofoon, door het mondstuk, tot de houtblazers. De saxofoon is regelmatig te bewonderen als solo-instrument in de jazz- en popmuziek. Maar uiteraard is er veel meer mogelijk. Met de juiste technieken kun je bijvoorbeeld ook zachte melodieën spelen en de gevoelige snaar raken bij de luisteraar.

Saxofoonles voor volwassenen en kinderen

Je kunt bij De Nobelaer met een saxofoon terecht bij individuele muzieklessen, duolessen, ensembles, de korte cursus Hello Music en de muziekstrippenkaart.
De opstapcursus Hello Music is geschikt voor iedereen tot 21 jaar om in 6 lessen kennis te maken met het instrument. Na deze cursus kan jouw kind je gemakkelijk doorstromen en individueel les volgen of samen met een broertje, beste vriendin, of klasgenoot. Samen muziek maken is extra gezellig, dat weten ook de leden van onze ensembles Mimanski, Wereldbende en de Nobelaer Big Band, waar je met de saxofoon terecht kunt. Sluit je dus aan! Heb je een drukke baan en een volle sociale agenda, maar wil je in overleg met de docent 6 keer per jaar bijscholing volgen? Dan is de muziekstrippenkaart iets voor jou. Oftewel, De Nobelaer biedt voor iedereen dé perfecte cursus saxofoon.

Kies een taal