De Nobelaer Big Band

Muziek

De Nobelaer Big Band

Wanneer De Nobelaer Bigband begint te spelen, is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Dus heb je zin om samen met andere bevlogen muzikanten muziek te maken, doe dan vooral mee!

3687
3686

Onze docenten

Harry Hendriks

Harry Hendriks

  • De Nobelaer Big Band
Lees meer

Big band ensemble

De Nobelaer Big Band staat onder leiding van Harry Hendriks. Ze hebben een heerlijk swingend repertoire, waar mensen gegarandeerd vrolijk van worden. Wanneer De Nobelaer Big Band in de buurt is, wordt het gegarandeerd een feestje. De groep treed regelmatig op en maakt van elk optreden een muzikaal uitje. 

Jazz ensemble

Muziek maken doe je natuurlijk niet alleen. Big bands bestaan uit verschillende secties, elk met zo'n vier tot vijf muzikanten. De ritmesectie, de trompetsectie, saxofoonsectie, trombonesectie en soms zelfs nog een hoornsectie of zanger(es). Alles bij elkaar klinkt als muziek in de oren, letterlijk en figuurlijk. De Nobelaer Big Band repeteert één keer in de twee weken en iedereen is welkom. 

Geschiedenis van de jazz big band

Een big band, wat is dat eigenlijk? Dit muzikaal ensemble wordt vooral geassocieerd met de vrolijke en swingende jazzmuziek en bestaat al sinds de jaren 20. Wanneer de big band begint met het spelen van de jazzmuziek gaan ongetwijfeld de voetjes van de vloer. In de loop van de jaren is de jazzmuziek zich steeds verder gaan ontwikkelen en zijn er diverse stijlen bijgekomen. Naast jazz spelen big bands tegenwoordig ook regelmatig popmuziek. Zo zijn de repetities en optredens altijd weer een feestje vol goede muziek. Is De Nobelaer Big Band wat voor jou? Kom kijken, luisteren en speel mee!

Is een andere muziekstijl meer jouw ding? Ook dan hebben we een ensemble wat bij jou past! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het blokfluitensemble En Passant.

Kies een taal