Elektrisch gitaar

Muziek

Elektrische gitaarles

De blits maken op een feestje of rocken in een band? Dan is de elektrische gitaar jouw instrument! De elektrische gitaar is sinds het ontstaan van de popmuziek in de jaren 50 ongekend populair en bruikbaar in alle mogelijke muziekstijlen. Begeleiden, soleren, alleen spelen of in een band of orkest, het kan allemaal! De mogelijkheden met de elektrische gitaar zijn eindeloos!

4613
4614

Lesbeschrijving cursus elektrische gitaar

De elektrische gitaar is hét bandinstrument bij uitstek. Van ritmische begeleiding tot gierende solo’s, het kan allemaal. In de les wordt aandacht besteed aan de juiste plectrumtechniek, akkoorden, grepen, toonladders, ritmes en notatie en het spelen met versterkers en effecten. Er wordt regelmatig meegespeeld met instrumentale tracks, waarbij er veel aandacht is voor timing en sound. Alle stijlen komen aan bod, van jazz tot metal. De leerling mag zelf mede bepalen waaraan wordt gewerkt. Veel leerlingen spelen al in een band of combo. Uiteraard wordt de lesinhoud hierop aangepast, waardoor het geleerde onmiddellijk in de praktijk kan worden toegepast.

Duoles

Muziek maken met zijn tweeën: extra gezellig!

Lees meer

Muziekstrippenkaart

Vrijheid om les te volgen wanneer jij daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Onze docenten

Jeroen Kant

Jeroen Kant

  • gitaar & ukelele
Lees meer

Elektrische gitaar leren spelen

In vergelijking met de akoestische gitaar is de elektrische gitaar een vrij jong instrument. De eerste werd gemaakt rond 1930. Bij de ontwikkeling van de blues, jazz en alle vormen van popmuziek heeft de elektrische gitaar een belangrijk aandeel gehad. Nog een ander verschil met de akoestische gitaar is dat je bij een elektrische gitaar een versterker nodig hebt. Hierdoor zijn er wel veel meer klankmogelijkheden, zoals overdrive en effecten.
Zoals al gezegd is de elektrische gitaar hét bandinstrument bij uitstek. Zit je al in een band en wil je enkel af en toe voorafgaand aan een optreden wat tips ontvangen? Kies dan voor de muziekstrippenkaart en plan 6 lessen per jaar in bij de docent wanneer dat jou uitkomt of volg band- en ensemblecoaching.
Ook als je net begint met het bespelen van de elektrische gitaar hebben we dé perfecte cursus, namelijk Hello Music. Hiermee maak je in 6 lessen van 20 minuten kennis met het instrument en beslis je daarna gemakkelijk of je individuele muzieklessen wilt volgen of eventueel zelfs duoles. Extra gezellig, samen met een klasgenoot, vriend of familielid muziek maken. 

Kies een taal