2076

Hoera! Van 21 t/m 30 maart vieren we de Kikkertiendaagse. Dit jaar is het thema: Voorlezen met Kikker.
Helaas kunnen niet alle activiteiten doorgang vinden, maar uiteraard inspireren en motiveren we jullie graag. Hieronder vind je verschillende media om voor te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen met peuters en kleuters bij het onderwerp Vormen i.c.m. Kikker. 

  

Speurtocht Kikkertiendaagse 21 t/m 31 maart

Tijdens deze speurtocht van ongeveer 2 kilometer ga je op zoek naar 3 opdrachten, aangeduid met een grote Kikker(afbeelding). Heb je de route gelopen en alle opdrachten gedaan? Lever dan je routekaart in bij de AfhaalBieb (hoofdingang De Nobelaer) op werkdagen tussen 09:00 - 13:00 uur of op woensdag 31 maart tussen 15:00 - 16:00 uur en haal je prijsje op! 

Wij wensen jullie heel veel kikkerplezier!

Tip! Onderweg kom je langs minibiebs. Naast dat je bij De Nobelaer Bibliotheek boeken kunt reserveren en lenen, kun je ook gratis gebruik maken van de minibiebs. Kom je onderweg een leuk boek tegen? Neem hem gerust mee naar huis om thuis met papa en mama te lezen!

Download de speurtocht
Speurtocht Kikkertiendaagse 21 t/m 31 maart

Voorleestips

Kikker leert vormen - Max Velthuis

Kikker leert vormen - Max Velthuis

Kikker leert vormen. Doe je mee? Als je goed kijkt, zie je ze overal! Kun je in de tekeningen de cirkel en de driehoek vinden? En ook de pijl, het kruis en de cilinder?

Lees meer
Vormen - John J. Reiss

Vormen - John J. Reiss

Het vierkant kan een kubus worden. Ook een schaakbord, cracker en raam zijn soms vierkant. De mol en de vos laten nog meer vormen zien.

Lees meer
Kleine muis zoekt een huis - Petr Horáček

Kleine muis zoekt een huis - Petr Horáček

Kleine muis vindt een heerlijke grote ronde appel, maar die past niet in haar holletje. Ze gaat dus gaat op zoek naar een groter huis. Onderweg krijgt Kleine muis honger. De appel wordt kleiner. Past het nu wel?

Lees meer

Kijk- en luistertips

Cirkel en vierkant: wat is het verschil?

Cirkel en vierkant: wat is het verschil?

Korte animatie waarin je vormen leert kennen ana de hand van alledaagse voorwerpen.

Lees meer
Vormen - past het wel?

Vormen - past het wel?

Hakim wil zijn ronde kaas parkeren. Past dat?

Lees meer
Rond of vierkant?

Rond of vierkant?

Hoela en Hoep gaan ontbijten. Wat is rond (beschuit) en wat is vierkant (boterham)? Luister ook naar het liedje Rond of vierkant. Zing je mee?

Lees meer

Zing en dans jij mee met het liedje van 'Kikker en zijn vriendjes'?

Digitale media-tips

Bereslim

Bereslim

Ben je lid van de bibliotheek? Log dan met je biliotheeklidmaatschap in op op Bereslim.nl en bekijk het verhaal Kleine Muis zoekt een huis. Er zijn twee versies. Een voorleesversie en een versie waarin er tussendoor vragen gesteld worden.

Lees meer
Vormen en Kleuren

Vormen en Kleuren

Met deze (gratis) app leert je peuter vormen in verschillende kleuren te sorteren. 

Lees meer

Speeltips

Lachen naar Kikker!

Lachen naar Kikker!

Maak samen met papa of mama een kikker en stuur de foto naar De Nobelaer. Misschien komt jouw kikker wel voorbij op Facebook of Instagram! Dit kan een kikkerkoekje zijn, een bouwwerk, een tekening of een kikker geknutseld van een wc-rol of klei. Alles mag! Stuur jouw kikker voor 30 maart naar marketing@denobelaer.nl

Wat past waar?

Wat past waar?

Welke speelgoed hebben jullie? En in welke vorm? Laat jouw peuter goed kijken en het speelgoed ordenen op vorm, zo laat je ze op speelse wijze kennismaken met vormen.

Vormentocht

Vormentocht

Geef ieder kind een vorm en maak (samen met Kikker!) een wandeling door de buurt. Ga samen op zoek naar vormen die je in de buurt tegenkomt. Kijk omhoog, kijk omlaag en goed vooruit. Zie je een vierkant? Een rondje? Een driehoek? Maak foto’s op de Ipad of telefoon van Kikker met de vorm.
Gebruik de foto’s om na te praten met de peuters. Welke vormen kennen ze eigenlijk al?

Nog meer lezen met kikker? Ga dan naar www.dewereldvankikker.nl

  

Kies een taal