Kleuters maken muziek

Muziek

Muziekles voor kleuters

Laat jouw kleuter kennismaken met muziek! Tijdens de cursus wordt er gezellig gedanst en gezongen, en maken ze op een speelse wijze kennis met onder andere melodie en ritme. Kom ook gezellig muziek maken!

Deze cursus wordt in twee aansluitende blokken aangeboden. Blok twee is een vervolg op blok één, maar tussentijds instromen is voor alle kleuters mogelijk.

Let op!: Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.
Heb je interesse in deze cursus? Mail dan naar kunsteducatie@denobelaer.nl
 

Muziekles voor kleuters

Tijdens Kleuters maken muziek maakt jouw kleuter kennis met muziek. Hierbij wordt de belevingswereld van de kleintjes centraal gesteld. Al spelenderwijs maken ze kennis met melodie, ritme, dynamiek en tempo. Dit alles in een ontspannen en vrolijke sfeer. Tijdens de lessen kunnen de kinderen veel verschillende instrumenten uitproberen, wordt er gezongen en gedanst, en worden er spelletjes gespeelt. De liedjes en spelletjes die aan bod komen, kunnen ook gemakkelijk thuis gezongen en gespeeld worden.

Muziek maken met kleuters

Muziek maken is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van je kind. Het helpt bij de ontwikkeling van taal en gehoor en is goed voor de grove en fijne motoriek. Doordat deze les in groepsverband aangeboden wordt is het ook nog eens goed voor de sociale vaardigheden. Het versterkt het groepsgevoel en zorgt voor een sterkere band tussen je kleuter en andere personen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om samen muziek te maken! En wie weet, misschien schuilt er wel een muzikaal talent in jouw kind!

Wil je jouw kind kennis laten maken met muziek maar is hij of zij nog geen kleuter? Neem dan eens een kijkje bij Muziekplezier! Deze cursus is speciaal voor baby’s, dreumesen en peuters. Tijdens de cursus ontdekken de kinderen verschillende spelmaterialen en muziekinstrumenten. Is jouw kind te oud voor Kleuters maken muziek, maar wel nieuwsgierig naar de basisbeginselen van muziek maken? Dan is Muziekwijs de perfecte match! Hier krijgen ze naast Algemene Muzikale Vorming les op verschillende muziekinstrumenten. Daarna kunnen ze gemakkelijk doorstromen naar individuele muzieklessen of duoles.