Emmely Tunders

Emmely Tunders

Emmely studeerde in 2013 af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, richting Moderne dans en Klassiek ballet. Sindsdien werk zij op verschillende dansscholen, zoals Dansatelier Roosendaal en balletschool Petrella Lion in Axel. Tevens is Emmely werkzaam op de dansvooropleiding van Regionaal Scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom. Sinds september 2017 is Emmely werkzaam voor de dansafdeling van De Nobelaer.

Naast het lesgeven werkt Emmely ook als choreografe voor o.a. musicals en houdt ze zich bezig met dansprojecten voor leerlingen met een taalachterstand.

“Ik zie leerlingen als individuen en vind het belangrijk dat iedereen zich vrij genoeg voelt om te leren en bovenal te dansen. Iedere leerling werkt binnen de mogelijkheden van het eigen lichaam en binnen deze mogelijkheden zoek ik naar progressie. Ik combineer graag een open sfeer, waarin ruimte is voor vragen en individuele expressie met een leergierige sfeer. Daarnaast vind ik het belangrijk dat leerlingen gemotiveerd in mijn lessen staan. Creativiteit en fantasie zijn sleutelwoorden, zowel voor het creëren van lesstof als voor de eigenheid die geprikkeld wordt bij leerlingen.”