Glasatelier

Beeldend

Het Glasatelier

In het Glasatelier kunnen geoefende glas in lood makers aan de slag met een eigen project. Het Glasatelier biedt ruimte:kunsteducatie@denobelaer.nl?subject=Interesse%20Theaterklas voor inspiratie, reflectie en begeleiding. Hoewel de deelnemers binnen het Glasatelier zelfstandig werken, delen ze een gezamenlijke passie voor deze kunstvorm. Een prachtig glas in lood paneel zal het resultaat zijn van deze actieve en gezellige cursus. 

Deze cursus is exclusief materialen. Deze zijn afhankelijk van de grootte van het werkstuk. De cursus Glas in lood op de maandag vindt gelijktijdig plaats.

Bij deze Glas in lood cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Inschrijven kan via het onderstaande inschrijfformulier. Het lesgeld wordt naar rato berekend.

3549
3496

Onze docenten

Mieke Manders

Mieke Manders

  • Wereldbende, Mimanski en glaskunst
Lees meer

Workshop Glas in lood voor gevorderden

De techniek van glas in lood heeft een rijke geschiedenis, die al bij de Romeinen ontstond. Vroeger had men namelijk nog niet de techniek om grote glazen vensterramen te maken, dat werd opgelost door kleine stukken glas in houten of loden frames te plaatsen. Je ziet glas in lood tegenwoordig nog terug in oude herenhuizen, maar natuurlijk vooral in kerken - waar het invallende licht door het gekleurde glas vaak voor een schitterend beeld zorgt. Ook vandaag de dag leeft dit ambacht nog voort onder glaskunstenaars. Als ervaren maker weet je natuurlijk al dat je met glas in lood prachtige kleurrijke en kunstzinnige projecten kunt maken. In het Glasatelier vind je alles wat je nodig hebt om jouw eigen glas in lood projecten naar een nieuw niveau te tillen.

Cursus Glas in lood

Zoals je op deze pagina kunt lezen, is het Glasatelier dé plek voor de ervaren glas in lood maker. Je kunt hier zelfstandig werken aan een eigen project. Wil jij aan de slag met de glas in lood techniek, maar heb je nog niet de ervaring om zelfstandig te werk te gaan? Dan kun je jezelf aanmelden voor de basiscursus Glas in lood die gelijktijdig plaatsvindt met het Glasatelier. In deze cursus maak je kennis met alle basisprincipes van deze bijzondere techniek en ga je stap voor stap aan de slag met je eigen glas in lood paneel. Voor beide cursussen geldt dat je werkt vanuit een inspirerende werkplek, onder de begeleiding van een ervaren glas in lood kunstenaar.