Open Podium Kerst
Geweest

Lokaal

Open Podium Kerst

Met trots presenteren wij Open Podium Kerst. Op het podium in onze gezellige huiskamer staan op zaterdagmiddag 17 december maar liefst zes enthousiaste acts uit Etten-Leur in de schijnwerpers. Ieder optreden sluit aan bij het thema kerst. Het programma van Open Podium Kerst duurt van 16:00 tot circa 18:00 uur en wordt gepresenteerd door Charlotte Maas. Geniet in onder het genot van een drankje van het gevarieerde programma, de toegang is geheel gratis!

Vrije inloop vanaf 15:30 uur.

Merel en opa Wim

Opa Wim en zijn kleindochter Merel genieten er enorm van om samen te zingen. Opa Wim zingt al heel lang, ook samen met de oma van Merel, waardoor Merel met de muziek van opa is opgegroeid en inmiddels samen met hem heerlijk muziek maakt. Toen de oproep voor Open Podium Kerst voorbijkwam, twijfelden ze geen seconde om zich aan te melden. Het is de perfecte gelegenheid om  samen voor publiek te mogen optreden. Merel en Wim spelen en zingen twee liedjes. 

Merel en opa Wim

Buddy Jolly

Let’s go back to the fifties! Buddy Jolly neemt je mee terug naar de tijd van petticoats, vetkuiven en Rock-‘n-Roll. Speciaal voor deze gelegenheid zingt hij een drietal Christmas evergreens:
- Rocking around the Christmas Tree
- Winter Wonderland
- All I want for Christmas is You

Buddy Jolly

Zanggroep ODI

ODI is een zanggroep, o.l.v. Theo Wouters,  die gevormd wordt door vrienden en vriendinnen die in de jaren ’70/’80 deel uitmaakten van de theatergroep Max Mini te Etten-Leur. In de jaren daarna is bij hen de liefde voor samen zingen en optreden steeds aanwezig gebleven. Dat het gevoel voor toneel nog steeds aanwezig is, zie je aan de dynamische manier waarop de liedjes gepresenteerd worden. Tijdens Open Podium Kerst kun je genieten van mooie meerstemmige kerstsongs met altijd weer een cabareteske knipoog en lach!

Zanggroep ODI

Bas van Gils

Bas van Gils speelt op piano twee stukken van de Litouwse componist Balys Dvarionas. De Winter Sketches zijn fantasievolle beschrijvingen van winterse taferelen. In Birds in Winter zijn we beland in een desolaat landschap bedekt met sneeuw. Twee vogels huppelen door de sneeuw en laten hun pootafdrukjes achter. Plotseling valt er verse sneeuw en verdwijnen de pootafdrukjes. Down the Hill on a Sledge is een dollemansrit, ternauwernood bomen en andere obstakels ontwijkend. De slee komt na een drukke dorpsstraat doorkruist te hebben dramatisch tot stilstand.

Bas van Gils

Duo de Rith

Duo de Rith bestaat uit zangeres Anja Balemans en gitarist Rein Croonen. Zij speelden samen in diverse coverbands en vormen sinds 2018 Duo de Rith. Regelmatig verzorgt het duo optredens in kleine huiselijke sfeer, in wijkcentra, verzorgingshuizen en tijdens recepties of exposities. Het repertoire dat zij normaliter spelen is Gypsy Swing/Gypsy Jazz. Voor Open Podium Kerst is het repertoire aangepast aan het kerstthema.

Duo de Rith

Flesj

De muziek van de Etten-Leurse band Flesj varieert van Danny Vera, Van Dik Hout  tot Oasis,  Bryan Adams, The Revivalists en anderen. De band was gelijk enthousiast over Open Podium Kerst en wilde graag deze uitdaging aan gaan. Dat er van hun geijkte pad gestapt moest worden is evident. Tijdens een paar repetities is er een kerstbijdrage samengesteld en ingestudeerd. Meezingen is toegestaan!

De band bestaat uit Elise Schroer (zang),  Max Timmerman (gitaar), Paul Kok (basgitaar) en Jeroen van Langen (drums)
 

Flesj

Kies een taal