Bezoek Korenmolen De Lelie
Geweest

Bezoek Korenmolen De Lelie

Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis staat dit jaar in het teken van het thema Aan het werk. Daarom organiseren we samen met Stichting Molen De Lelie een leuke én leerzame uitstap naar Korenmolen De Lelie in Etten-Leur op zaterdag 23 en 30 oktober. Ga jij mee? Meld je hieronder aan!

Vroeger was de korenmolen een onmisbaar onderdeel van de voedselvoorziening van een dorp. De molenaar had daarom een belangrijke positie in de dorpsgemeenschap. De ‘mulder’, zoals een molenaar in verschillende dialecten wordt genoemd, is iemand die graan met een wind- of watermolen vermaalt tot meel. Een eeuwenoud en zelfstandig beroep dat meestal wordt overgedragen van vader op zoon.


Korenmolen De Lelie is een historisch plekje aan de Leurse haven waar je tijdens de rondleidingen van de molenaar op 23 en 30 oktober een inkijkje krijgt in dit bijzondere ambacht en de werking van de molen.
Tussen 12:00 – 16:00 uur vertelt de molenaar vol trots zijn verhaal (Adres: Geerkade 45). Na afloop kun je ook de molenwinkel bezoeken met lokale producten.

Aanmelden

Bemachtig je gratis plekje door een kaartje te reserveren via onderstaande ‘aanmelden’ knop.
Let op! Per dag zijn er 10 plekken beschikbaar. Wees er dus op tijd bij en let bij het reserveren goed op de datum waarvoor je reserveert.