Geweest

Amnesty International Schrijfactie

Write for Rights Etten-Leur

Kom in actie tegen onrecht tijdens Write for Rights 2019 Etten-Leur. Amnesty International schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019.

Op 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Rond deze datum komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. 

Ook in Etten-Leur wordt op 13 & 14 december geschreven bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actie wordt op vrijdag 13 december om 09:30 uur afgetrapt door Burgemeester van Etten-Leur, Miranda de Vries en Directeur / Bestuurder van Nieuwe Nobelaer, Hilda Vliegenthart. Daarna is iedereen in en rond Etten-Leur van harte welkom om dit goede voorbeeld te volgen. 

Write for Rights heeft effect
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillenden landen. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker of tiran. Voorgaande jaren veranderden de brieven levens: mensen werden vrijgelaten, hun marteling werd gestopt of ze kregen bescherming. Dit jaar wordt er geschreven voor deze tien jongeren. 

Brieven schrijven werkt, dus schrijf dit jaar ook mee!
Helpt u mee de levens van Nasu, Marinel, Magai, Yiliyasijiang, José, Yasaman, Ibrahim, Sara & Seán, Jianne en Emil te verbeteren? 

Voorbeeldbrieven
Vanuit Amnesty International zijn er een aantal voorbeeldbrieven beschikbaar gesteld. Deze zullen ook in de bibliotheek te raadplegen zijn op 13 en 14 december. Wilt u van te voren uw brief voorbereiden of alvast schrijven dan kunt u dit aan de hand van de voorbeeldbrieven doen mocht dit voor u gemakkelijker zijn.
Bekijk hier de voorbeeldbrieven.